Rakkautta ja rajoja nelivuotiaalle

21.12.2016 |

On kulunut hieman yli neljä vuotta siitä, kun perustin Druidin yhdessä neljän kaverini kanssa. Matkaan on mahtunut kasvua, ylä- ja alamäkiä, lisää kasvua, läpimurtoja, virheitä, menestystä, epäonnistumisia ja oppimista. Unohtumattomia aikoja upeiden ihmisten kanssa! Nyt vuoden lähestyessä loppuaan on hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään aikaansaannoksiamme, opittuja läksyjämme ja seuraavia siirtojamme.

Opetus 1: Yhden miehen show (14 kehittäjää ja minä) johtaa kaaokseen :) 
Ratkaisu: Palkkaa itsellesi tukea ja opettele delegoimaan.

Lue lisää

Viisi askelta loistavaan käyttökokemukseen

08.12.2016 |

Miksi yrityksesi verkkosivut ovat olemassa? Kysymys kuulostaa ehkä äkkiseltään tyhmältä, sillä nykypäivänä lienee jo selvää, ettei yritystä ole olemassa jos sitä ei löydy verkosta. Kuluttajat kun ovat siellä joka tapauksessa ja verkkoasiointi lisääntyy jatkuvasti. Mutta oletko miettinyt, kuinka hyvin verkkopalvelusi tai -sivustosi todellisuudessa asiakkaitasi palvelee? Onko se olemassa asiakkaitasi vai yritystäsi varten?

Lue lisää

Global Scrum Gathering Münchenissä

29.11.2016 |

Lokakuun puolivälissä otin suunnaksi Münchenin ja Global Scrum Gatheringin. Kyseessä on kolme kertaa vuodessa eri puolilla maailmaa järjestettävä tapahtuma niin Scrum-ammattilaisille kuin ketteryydestä ja Scrumista kiinnostuneille. 

Nyt ehkä ihmettelet, miten niinkin yksinkertaisesta projektinhallintamenetelmästä voi riittää aina vain keskusteltavaa tapahtuma toisensa jälkeen. Vastaus löytyy Scrumia kuvaavasta määritelmästä: se on helppo ymmärtää mutta vaikea hallita hyvin.

Lue lisää

Drupal-magiaa druidien opissa

25.10.2016 |

Oli loppuvuosi 2014 Helsinki Business Collegessa, jossa tuolloin opiskelin. Ryhdyimme työstämään kurssityönä lounaslistahärpäkettä, josta kukaan ei ollut mitenkään innoissaan, mutta pakkohan sitä oli tehdä, jotta pääsisi kurssista läpi. Sitten tapahtuikin ihmeitä: koulu otti yhteyttä Druidiin ja sai järjestettyä meille druidien vetämän Drupal-koulutuksen tylsän kurssimme sijaan. Kuulosti tosi hyvältä!

Lue lisää

DrupalCon lähestyy – nähdäänkö Dublinissa?

24.08.2016 |

Jokavuotinen pyhiinvaellusmatkamme DrupalConiin on enää kuukauden päässä ja ilmassa on jo kihelmöivää odotusta. Ilmoittautumiset Euroopan suurimpaan Drupal-tapahtumaan, 26-30.9. järjestettävään DrupalCon Dubliniin, ovat hyvässä vauhdissa. Druid on ollut mukana tapahtumassa lähes koko henkilöstönsä voimin aina perustamisestaan lähtien. Tällä kertaa kuitenkin valmistaudumme reissuun aivan erityisen innostuneissa tunnelmissa, sillä päätimme nostaa panoksia: olemme yksi DrupalCon Dublinin pääsponsoreista!

Lue lisää

Tutustu druidiin: Marko Korhonen

13.07.2016 |

Kerro vähän itsestäsi ja työstäsi!
Liityin druidien joukkoon syyskuussa 2015 – ja ehdin juuri mukaan Barcelonan DrupalConiin! Nyt olen Druidin CTO. Vastuullani on huolehtia siitä, että teknologiset valintamme ovat visiomme mukaisia ja päivittäiset valintamme pitävät niin sanotusti koneen käynnissä ja hyvin öljyttynä. Työni on myös rajanvetoa ydinosaamisemme suhteen: mitkä asiat meidän kannattaa tehdä itse, mitkä taas teettää muualla.

Lue lisää

Agile Coaching Camp Finland: onnekkaita sattumia retriitissä

30.06.2016 |

Nelisenkymmentä ketterästä kehityksestä kiinnostunutta kokoontui kesän kynnyksellä Suomen ensimmäiseen Agile Coaching Campiin. Toukokuinen viikonloppuretriitti Herrankukkaron kauniissa saaristolaisympäristössä houkutteli paikalle osallistujia myös ainakin Ruotsista, Iso-Britanniasta, USA:sta ja Espanjasta. Kyseessä on vapaamuotoinen epäkonferenssi, joka sai alkunsa USA:ssa vuonna 2008, ja siitä lähtien niitä on järjestetty lisääntyvissä määrin ympäri maailmaa. 

Lue lisää

Uusia rytmejä DrupalCon New Orleansissa

08.06.2016 |

Muutama viikko sitten suuntasin Atlantin yli kohti maailman suurinta Drupal-tapahtumaa, DrupalCon North Americaa. Noin 3100 osallistujaa, joista 33 % oli DrupalCon-ensikertalaisia, kokoontui tällä kertaa New Orleansissa 9.–13.5. Ernest N. Morial Convention Centerissä, aivan tunnettujen nähtävyyksien tuntumassa.

Lue lisää

Scrum – Tiristää pakaroista rasvat pois

03.06.2016 |

Scrum. Mitä siitä tulee sinulle mieleen? Luultavasti ei mitään, tai jos olet istunut trendikkäissä seminaareissa tai pumpannut rautaa salilla tavoitteellisten maratoonarijohtajien kanssa, voi sinulla olla hajua, mistä on kyse.

Lue lisää

Mielenrauhaa Druidin ylläpitopalvelulla

04.05.2016 |

Kevättervehdys Druidin ylläpito- ja pienkehityspuolelta!

Lue lisää