Asiakas: Helsingin yliopisto
Teknologiat: Verkkopalvelu

Helsingin yliopisto

Teknologiakonsultointia ongelmanratkaisusta toteutukseen

Aloitimme Helsingin yliopiston teknologiakumppanina vuonna 2013. Menestyksekäs yhteistyömme käynnistyi verkkosivu-uudistuksesta, kun proof of concept -demomme vakuutti yliopistolaiset Drupalin taipuisuudesta. Alusta alkaen töitä on tehty asiakkaan kanssa yhtenä tiiminä, mikä on taannut projektien mutkattomuuden ja tuloksellisuuden.

Yliopiston verkkosivusto on varsin massiivinen kokonaisuus, joka pitää sisällään 30 000 sivua, yli 40 miljoonaa vuosittaista sivuvierailua sekä lukuisia eri kohderyhmiä. Olemme aktiivisella ongelmanratkaisuotteella kehittäneet palveluita vastaamaan yhä paremmin yliopiston strategisiin tarpeisiin. Meillä on ollut näppimme pelissä niin ideoinnissa, toteutuksessa kuin ylläpidossakin.

Yhteistyö on poikinut paitsi toimivampia digiratkaisuja, myös uudenlaisia ja tehokkaampia toimintamalleja. Yliopiston kanssa huippuunsa hioutuneet ketterät käytännöt onkin otettu käyttöön myös muissa projekteissamme.

Mitä olemme tehneet

Projektejamme

Helsinki.fi-sivuston uudistus

Responsiivinen ja saavutettava helsinki.fi-konsernisivusto on suuri kokonaisuus, jonka uudistimme ensi töiksemme vuonna 2013. Olemme aktiivisesti työstäneet sivustoa yhä käyttäjäystävällisemmäksi ja ajankohtaisemmaksi jo vuosien ajan. Helmikuussa 2021 oli jälleen suuren uudistuksen aika, kun päivitimme alustan Drupal 7:sta 9:ään.

Tutkimusryhmien sivustot

Rakensimme yliopiston tutkimusryhmien ja tiedekuntien työskentelyä helpottavan kotisivukoneen Drupalilla. Sen avulla yhteisen alustan päälle voidaan luoda helposti ja nopeasti visuaalisesti yhteneväisiä minisivustoja.

Design system

Toteutimme yliopistolle design system -kirjaston, jonka uudelleenkäytettäviä käyttöliittymäkomponentteja käytetään useissa yliopiston verkkokehitysprojekteissa yhdenmukaisen ulkoasun takaamiseksi. Design system korvasi aiemmin toteuttamamme tyylikirjaston.

Hakupalveluita

Yliopisto halusi keskittää eri portaalinsa ja hakupalvelunsa helsinki.fi-sivuston alle, jotta ne olisivat näppärästi löydettävissä samasta paikasta ja samalla tukisivat yliopiston digibrändin näkyvyyttä. Rakensimme sivustolle koulutusohjelmahaun, asiantuntijahaun sekä Unitube-videopalvelun. Asiantuntijahaku on React.js-pohjainen ja integroitu toteuttamaamme mikropalveluun.

Näkymä koulutus-sivustolle.

“Druidin kehittäjien kanssa työskennellessä tuntuu, että olemme aidosti yhtenäinen tiimi ja pyrimme samaan tavoitteeseen – löytämään yhdessä parhaat ratkaisut ja toteutukset yliopiston ja käyttäjiemme tarpeisiin.

Pitkäaikainen kumppanuus auttaa tuntemaan monimutkaisen organisaatiomme ja ennakoimaan riskejä. Druid on luotettava toimittaja, jonka kanssa yhteistyö on aina sujuvaa ja joustavaa. He ovat valmiita jatkuvasti kehittämään prosesseja ja osaamistaan asiakkaansa parhaaksi.”

Paula Durston, digitaalisen viestinnän projektipäällikkö, helsinki.fi:n tuoteomistaja
Kolme kuvaa Helsinki.fi-sivustosta

Muita projekteja

Urasuunnitteluvalmiuksia ja -vahvuuksia kartoittava kyselysovellus opiskelijoille (Vue.js)

Sopivan palvelun tutkimustiedon hallinnointiin kartoittava wizard-toiminto tutkimustietopalveluille (Drupal)

Tietoset-verkkolehti yliopiston tietotekniikkakeskuksen sisäiseen tiedottamiseen

Yliopistolaisten teknologiakonsultointia mm. palvelinympäristön uudistuksessa, palvelinhallinnassa ja järjestelmien käytössä sekä yhteensopivuudessa

Helsinki Brain & Mind –tutkimusryhmäportaali​ (Drupal ja Vue.js), josta voi hakea yli 300 tutkimusryhmän/tutkijan tietoja joko selaamalla tai monipuolisilla hakutoiminnoilla, kuten avainsanoilla, organisaation mukaan tai tutkijan nimellä. Asiasanaston hallintaa varten toteutimme oman työkalun.

Helsinki Brain & Mind on Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston ja HUS:n muodostama keskittymä, joka edistää neurotieteen tutkimus- ja yritysyhteistyötä sekä uusia innovaatioita. Helppokäyttöinen ja saavutettava tutkijahakemisto on olennainen osa hankkeen rakenteilla olevaa verkkosivustoa ja parantaa alueen neurotutkimuksen näkyvyyttä.

Tulokset