Asiakas: Veikkaus
Teknologiat: Sisällönhallintajärjestelmä, Verkkopalvelu

Veikkaus

Sisällönhallintajärjestelmän uudistusprojekti Drupalin voimin

Veikkaus Oy, suomalainen rahapeliyhtiö, tarjoaa monipuolisia rahapelejä koko Suomessa. Laajaan pelivalikoimaan kuuluu erilaisia pelejä, kuten lottorivejä, vedonlyöntiä, raha-automaatteja, pöytäpelejä ja raaputusarpoja. Veikkauksen tarkoituksena on tuottaa iloa peleillään ja yksi heidän tärkeimmistä tehtävistään on huolehtia pelihaittojen ehkäisystä.

Druid aloitti yhteistyön Veikkauksen kanssa marraskuussa 2022 merkittävän sisällönhallintajärjestelmän uudistusprojektin parissa. Veikkauksen vanha sisällönhallintajärjestelmä oli tullut elinkaarensa päähän ja vaati perusteellista päivitystä. Druid valikoitui projektin toteuttajaksi avoimen kilpailutuksen tuloksena. Druidin voittajaehdotuksessa toteutus rakennetaan Drupal-sisällönhallintajärjestelmällä. Drupalia käytetään myös muissa Veikkauksen järjestelmissä ja se vastaa hyvin organisaation teknisiin tarpeisiin.

Vanha CMS sai väistyä

Veikkauksen projektissa vanha sisällönhallintajärjestelmä korvataan nyt tehokkaalla Drupalilla, ja uuden järjestelmän avulla sisällön syöttäminen ja hallinta helpottuu. Lisäksi siirretään tietoja vanhasta järjestelmästä uuteen käyttämällä erillistä Symfony-rajapintaa, joka korvaa vanhan CMS:n rajapinnan. Projektin suurin tekninen haaste onkin sisällönhallintajärjestelmän uudistaminen ja modernisointi ilman, että rajapinta muuttuu dramaattisesti.

“Tavoitteena oli korvata vanha järjestelmä uudella sisällönhallintaratkaisulla. Radikaaleja muutoksia ei prosesseihin tehty, vaan keskityttiin pelkästään järjestelmän uudistamiseen, mikä mahdollistaisi tulevat ylläpitotoimenpiteet ja kehityksen”, kertoo Samuli Rajala, Veikkauksen projektipäällikkö.

Tulevaisuudessa Druid vastaa myös CMS:n ylläpidosta ja hostingista.

“Projekti on edennyt hyvin, vaikka on laajat sisällöt ja paljon siirrettävää dataa. Olemme kuitenkin edistyneet projektissa koko ajan ja Druidilaisten kanssa olemme yhdessä pystyneet miettimään järkeviä tapoja helpottaa projektia”

Samuli Rajala, Veikkauksen projektipäällikkö

Monipuolinen ja helppo Drupal

Drupal valittiin uudeksi sisällönhallintajärjestelmäksi sen monipuolisuuden ja saavutettavuuden vuoksi. “Se on yksi maailman suosituimmista järjestelmistä ja tarjoaa valtavan määrän integroituvia moduuleita, jotka mahdollistavat kustannustehokkaan ja nopean skaalautumisen sekä räätälöityjen kokonaisuuksien toteuttamisen”, Druidin scrum master ja projektipäällikkö Arto Iijalainen toteaa.

Vaikka Druid vastaa järjestelmän ylläpidosta, ei Veikkaus ole suuren Drupal-yhteisön ansiosta täysin riippuvainen yhdestä toimittajasta. Tämä joustavuus takaa sen, että Veikkaus voi valita parhaan palveluntarjoajan tarpeidensa mukaan. Lisäksi Drupalin yli miljoonan kehittäjän maailmanlaajuinen yhteisö varmistaa järjestelmän jatkuvan kehityksen sekä erinomaisen tietoturvan ja luotettavuuden.

Ketterät menetelmät otettu käyttöön projektityöskentelyssä

Projekti on edennyt suunnitellusti, vaikka sen kulku ei ole ollut aina suoraviivaista. Druidin ja Veikkauksen tiimit ovat kyenneet yhdessä ideoimaan ratkaisuja, jotka tuottavat hyötyä molemmille osapuolille. Tiimin toimintatapaa ja projektityötapoja on kehitetty matkan varrella ja jatkuva yhteistyö onkin ollut onnistumisen kannalta avainasemassa.

“Vaikka puhutaan kiinteästä toimituksesta, jossa on kiinteät speksit, niin kaikki ei ole aina niin suoraviivaista. Tässä projektissa olemme pystyneet kehittämään tiimin toiminta- ja työtapoja sekä yhdessä työskentelyä. Ketterien menetelmien hyviä puolia onkin otettu käyttöön nimenomaan tiimityössä”, Iijalainen täydentää.

“Projekti on edennyt hyvin, vaikka on laajat sisällöt ja paljon siirrettävää dataa. Olemme kuitenkin edistyneet projektissa koko ajan ja Druidilaisten kanssa olemme yhdessä pystyneet miettimään järkeviä tapoja helpottaa projektia”, Rajala summaa.

 

Projekti jatkuu tiiviissä yhteistyössä

Iijalainen korostaa, että projekti on ollut innostava ja luonteva jatko Druidin aiemmille headless-projekteille. Yhteistyö Veikkauksen kanssa on sujunut mutkattomasti ja kommunikaatio on ollut vaivatonta.

Veikkauksen näkökulmasta projekti on Rajalan mukaan sujunut erinomaisesti ja tulokset ovat näkyneet jo tuotantovaiheessa asti. Veikkauksen loppukäyttäjät ovat antaneet myönteistä palautetta uudesta järjestelmästä, jota he kuvaavat loogiseksi ja helppokäyttöiseksi.

Matka jatkuu tiiviissä yhteistyössä ja deadline projektin loppuun saattamiseksi pidetään vuoden 2023 lopussa!