Drupal Magic
25.10.2016

Drupal-magiaa druidien opissa

Oli loppuvuosi 2014 Helsinki Business Collegessa, jossa tuolloin opiskelin. Ryhdyimme työstämään kurssityönä lounaslistahärpäkettä, josta kukaan ei ollut mitenkään innoissaan, mutta pakkohan sitä oli tehdä, jotta pääsisi kurssista läpi. Sitten tapahtuikin ihmeitä: koulu otti yhteyttä Druidiin ja sai järjestettyä meille druidien vetämän Drupal-koulutuksen tylsän kurssimme sijaan. Kuulosti tosi hyvältä!

Aloimme opetella Drupal 7:n perustoimintoja ennen koulutusta: miten järjestelmä asennetaan laitteelle, miten ladataan ja otetaan käyttöön moduuleja ja teemoja, myös hieman gitin käyttöä. Rakensimme pienryhmissä sivustoja, jotta saimme perusteet käytännössä suurin piirtein haltuun.

Drupal-koulutus

Koulutuspäivä ei alkanut kovin vahvasti, sillä druidit eksyivät jonnekin koulumme syövereihin. Lopulta he kuitenkin löysivät paikalle ja pääsimme vauhtiin. Alkuun he kertoivat mitä firmassaan tekevät, miten he käyttävät ketterää työmenetelmää projekteissa ja miten he panostavat kovasti työympäristöön ja sen mukavuuteen.

Krisse aloitti koulutuksen selittämällä mitä ketterä kehitys on ja miten se toimii. Ronin osuus oli näyttää, miten Drupal-sivusto pystytetään ja kuinka Drushia käytetään – valitettavasti emme kuitenkaan päässeet Drushin kanssa leikkimään, koska koululla joku blokkasi sen käytön. Tero puolestaan puhui teemoittamisesta, eli miten luodaan oma teema ja leiskataan sivua.

Koulutuksen aikana Drupal alkoi kiinnostaa minua yhä enemmän ja halusin oppia lisää, joten päätin hakea Druidilta työharjoittelupaikkaa koulutuksen loputtua. Pääsin työhaastatteluun, ja Druidin toimistolla vieraillessani puheet työympäristöön panostamisesta konkretisoituivat. Toimistolla tuli fiilis, että tänne on pakko päästä töihin. Vuoden 2015 lopulla viimein pääsinkin aloittamaan työharjoittelun Druidilla.

Työharjoittelusta työsuhteeseen

Ensimmäisenä päivänä tutustuin taloon ja ihmisiin sekä pystytin työpisteeni. Tehtäväkseni sain druid.fi-sivuston uusimisen upouudella Drupal 8 -järjestelmällä. Se oli haaste, sillä olin siihen mennessä opetellut vain Drupal 7:ää. Uusittu sivusto saatiin kuitenkin julkaisukuntoon ja se näki päivänvalon eräänä helmikuisena perjantai-iltapäivä. Sen jälkeen oli hyvä mieli lähteä viettämään viikonloppua! 

Ajan myötä Drupal 8:sta tuli mukava käyttää ja opin tekemään sillä itsenäisesti töitä. Ilokseni druidit olivat tyytyväisiä tekemääni työhön ja päättivät palkata minut töihin loppuvuodeksi.

Elokuun lopulla alkoi DrupalCon Dublin -matkan järjestely ja sain tietää pääseväni mukaan reissuun. Olin tosi innoissani: uusi matkakohde, ensimmäinen DrupalCon, ja pääsin matkailemaan ensimmäistä kertaa yksin! Matkasta tulikin tähänastisen työsuhteeni kohokohta. Viikon aikana tuli käytyä monella kiinnostavalla luennolla, perinteisessä pubissa ja tietenkin pakollisella vierailulla Guinness-tehtaalla. 

Ympyrä sulkeutuu

Tämän vuoden lopulla Druid järjestää taas Drupal-koulutuksen Helsinki Business Collegen opiskelijoille, ja tällä kertaa olen mukana yhtenä opettajista. Olen oppinut kuluneen vuoden aikana Druidilla valtavasti, ja on mahtavaa päästä nyt jakamaan osaamistani entiseen opinahjooni! 

Mitä tästä opimme? Kannattaa kysyä meitä kouluttamaan, sillä teemme sitä mielellämme aina kun asiakasprojekteiltamme ehdimme. Kannattaa myös hakea meille työharjoitteluun, jos motivaatiosi on kova, Drupalin perusteet on hallussa ja haluat päästä sen kanssa tositoimiin.