Data-analytiikkakuvioita tietokoneen näytöllä. Kädet lepäävät näppäimistöllä
09.01.2024
Erika Vanhala

Mitä Matomo-analytiikka kertoo?

Matomo on avoimen lähdekoodin työkalu, jolla seuraat ja analysoit verkkosivustosi liikennettä, kuten kävijöiden määrää, lähteitä, sivulatauksia ja käyttäytymistä.

Matomon datasta näet, montako kävijää verkkosivustollasi on ollut tiettynä ajanjaksona ja mistä lähteestä kävijät tulevat sivustollesi. Data avaa myös kävijöiden käyttäytymistä eri päätelaitteilla, sijainnin sekä ostotapahtumia. Tiedät lisäksi miten tehokkaasti eri sosiaalisen median kanavat tuovat liikennettä sivustollesi.

Data kertoo millä sivuilla kävijät vierailevat, miten pitkään he viettävät aikaa kullakin sivulla ja miten he liikkuvat sivustolla. Tiedon avulla voit parantaa sivustosi käyttökokemusta ja tehdä siitä entistä houkuttelevamman kävijöille.

Data-analytiikka on verkkopalvelusi kehityksen selkäranka

Analytiikan avulla tiedät mistä kävijät sivustollesi tulevat, ja voit kohdentaa markkinointiasi niihin lähteisiin. Heatmap-data visualisoi missä kohtaa sivua käyttäjät poistuvat ja mitä linkkejä he klikkaavat, joten saat konkreettista tietoa miten voit muokata sivujesi sisältöä entistä houkuttelevammaksi. Voit myös luoda erilaisia versioita otsikoista, teksteistä tai kuvista, ja selvittää a/b-testien avulla mikä versio toimii parhaiten.

Markkinointikampanjoiden tehokkuuden seuranta on helppoa, sillä näet kuinka monta kävijää kampanjasi on tuonut verkkosivustollesi ja kuinka moni heistä on tehnyt toivotun toiminnon, kuten ostanut tuotteen tai tilannut uutiskirjeeseen.

Matomon raportit ovat helppolukuisia, tarpeiden mukaan räätälöitäviä ja informatiivisia myös sisäisille sidosryhmille.

Matomo-analytiikka on mielestäni tehokas työkalu, joka antaa arvokasta tietoa verkkosivustosi liikenteestä. Tiedon avulla voit kohdentaa markkinointiasi oikein, parantaa verkkosivuston käyttökokemusta ja tehdä siitä houkuttelevamman kävijöille, samalla varmistaen käyttäjien yksityisyyden suojan.

Matomo on fiksu ratkaisu organisaatiolle, joka haluaa seurata ja optimoida verkkosivustonsa suorituskykyä turvallisesti sekä omistaa oman datansa.

Haluatko kuulla miten Matomo sopii osaksi verkkosivustoanne? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.

Kirjoittaja

Erika Vanhala

Project Manager