Druid champagne
21.12.2016
Mika Suominen

Rakkautta ja rajoja nelivuotiaalle

On kulunut hieman yli neljä vuotta siitä, kun perustin Druidin yhdessä neljän kaverini kanssa. Matkaan on mahtunut kasvua, ylä- ja alamäkiä, lisää kasvua, läpimurtoja, virheitä, menestystä, epäonnistumisia ja oppimista. Unohtumattomia aikoja upeiden ihmisten kanssa! Nyt vuoden lähestyessä loppuaan on hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään aikaansaannoksiamme, opittuja läksyjämme ja seuraavia siirtojamme.

Opetus 1: Yhden miehen show (14 kehittäjää ja minä) johtaa kaaokseen 🙂 
Ratkaisu: Palkkaa itsellesi tukea ja opettele delegoimaan.

Opetus 2: “Harvojen miesten show” ei myöskään toimi.
Ratkaisu: Ideoi uutta, kokeile, epäonnistu, opi ja iteroi. Hoida rakenteet, roolit ja prosessit kuntoon, panosta tukitoimintoihin ja tunnista pullonkaulat. Tätä olemme rakentaneet viimeiset puolitoista vuotta.

Viimeisin ideointimme hedelmä on uusi tiimimallimme, joka vaikuttaa todella onnistuneelta muutokselta. Nyt organisaatiorakenteemme ei tee kenestäkään yksittäisestä ihmisestä korvaamatonta, vaikka kaikkia tarvitaankin. Parannettavaa on vielä paljon, mutta perustukset menestyksekkäälle tulevaisuudelle on nyt valettu. 

Druidin perustajana ja kasvun rakentajana tunnen, että työni tällä saralla on nyt tehty. Nykytilanteessamme siirrän vetovastuun luottavaisin mielin eteenpäin. 1.1.2017 alkaen Mikko Hämäläinen, nykyinen varatoimitusjohtajamme, on Druidin vt. toimitusjohtaja. Minä siirryn Druidin hallituksen puheenjohtajaksi, ja vastaan jatkossakin Druidin myynnistä ja kumppanuuksista.

Uhmakas nelivuotiaamme tarvitsee rakkauden lisäksi entistä enemmän rajoja kukoistaakseen, ja sitä tehtävää varten optimaalisen kasvattajan. Jatkossa keskitymme hallittuun kasvuun kulkemalla jo hyväksi todettua jatkuvan parantamisen tietä. Prosessien viilaamisessa ja tukitoimintojen kehittämisessä on vielä työsarkaa. Haluamme niiden olevan yhtä timanttisia kuin kulttuurimme ja tekninen osaamisemme! Luotan siihen, että Mikon johdolla tämä kehitystyö ja päivittäinen toimintamme tulee sujumaan tehokkaasti ja systemaattisesti. 

Haluan kiittää kaikkia druideja, asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneista neljästä vuodesta, jotka ovat olleet urani mahtavimpia. On ollut ilo kulkea tätä yhteistä matkaa – ja uskon iloa riittävän jatkossakin.

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2017!

Mika

PS. Tavoitteita voi olla monenlaisia. Yksi niistä perimmäisistä ja kauan mielessäni muhineista tavoitteista on nyt totta: Druid-samppanja! Työni täällä on siis tehty 😉

Kirjoittaja

Mika Suominen

Board Member