Drupal CMS taipuu moneen

Drupal on yksi maailman suosituimmista sisällönhallintajärjestelmistä (CMS, content management system). Monipuolisuutensa ja joustavuutensa ansiosta se soveltuu erityisen hyvin laajojen ja vaativien verkkopalvelujen alustaksi. Se on myös edelläkävijä saavutettavuuden suhteen.

Järjestelmä koostuu valtavasta joukosta käyttövalmiita, toisiinsa integroitavia moduuleja. Moduulivalikoima mahdollistaa skaalautuvien ja räätälöityjen kokonaisuuksien toteuttamisen edullisesti ja nopeasti.

Drupal on maailman suurimpia avoimen lähdekoodin projekteja. Järjestelmän käyttö ei siis vaadi lisenssimaksuja eikä sitoutumista yhteen verkkopalvelun toimittajaan.

Yli miljoonan kehittäjän maailmanlaajuinen yhteisö takaa järjestelmän jatkuvan kehittymisen sekä erinomaisen tietoturvan ja toimintavarmuuden.

Mihin tarkoituksiin Drupal sopii?

Drupalin vahvuudet ovat moninaiset. Se on saavutettava, responsiivinen, hakukoneystävällinen ja monikielinen järjestelmä, ja järkevä valinta verkkopalvelun alustaksi esimerkiksi seuraavissa tapauksissa:

 • Palvelussa on runsaasti sisältöä ja kävijöitä (tai niiden kasvuun on syytä varautua).

  Drupal on skaalautuva, eli sen avulla palvelua on helppo laajentaa ja kehittää. Drupal on myös ykkönen, kun tehdään monitasoisia sisältörakenteita. Sisältö on mahdollista organisoida selkeästi ja eri muotoihin – käytettävyydestä tinkimättä.
 • Palvelu halutaan integroida muihin järjestelmiin.

  Drupalin voi integroida käytännössä mihin tahansa toiseen järjestelmään, kuten vaikkapa asiakkuudenhallinta-, toiminnanohjaus- tai markkinoinnin automaatiojärjestelmään.
 • Verkkokaupan ja verkkosivuston halutaan olevan käyttökokemukseltaan täysin yhteneviä.

  Drupal Commercella rakentuu verkkokauppa, joka nivoutuu täydellisesti verkkosivustoosi.
 • Tarvitaan monipuolinen työkalu helppoon sisällönhallintaan ja -jakeluun.

  Sen lisäksi, että Drupaliin voidaan integrointien avulla tuoda sisältöjä muista lähteistä, sillä voidaan tuottaa ja jaella sisältöjä mihin tahansa.

  Drupal toimii upeasti myös headless-sisällönhallintajärjestelmänä eli esimerkiksi JavaScript-pohjaisen käyttöliittymän taustajärjestelmänä tai väliohjelmistona. Headless-ratkaisuilla laajoista ja monikanavaisista digipalveluiden kokonaisuuksista saadaan helposti hallittavia ja nopeasti toimivia.

Suomen parasta Drupal-osaamista

Myös me Druidilla tuemme aktiivisesti Drupal-yhteisön kehitystyötä. Tunnemme järjestelmän läpikotaisin ja kehitämme laadukkaita, takuulla toimivia Drupal-verkkopalveluja vaativiinkin tarpeisiin – yli vuosikymmenen kokemuksella. Esimerkiksi Helsingin yliopiston pääsivusto ja parhaillaan uudistuva Helsingin kaupungin verkkosivusto ovat meidän toteuttamia. Tutustu Drupal-toteutuksiimme.

Ota yhteyttä

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.