Asiakas: Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto

Teknologiakonsultointia ongelmanratkaisusta toteutukseen

Aloitimme Helsingin yliopiston teknologiakumppanina vuonna 2013. Menestyksekäs yhteistyömme käynnistyi verkkosivu-uudistuksesta, kun proof of concept -demomme vakuutti yliopistolaiset Drupalin taipuisuudesta. Alusta alkaen töitä on tehty asiakkaan kanssa yhtenä tiiminä, mikä on taannut projektien mutkattomuuden ja tuloksellisuuden.

Yliopiston verkkosivusto on varsin massiivinen kokonaisuus, joka pitää sisällään 30 000 sivua, yli 40 miljoonaa vuosittaista sivuvierailua sekä lukuisia eri kohderyhmiä. Olemme aktiivisella ongelmanratkaisuotteella kehittäneet palveluita vastaamaan yhä paremmin yliopiston strategisiin tarpeisiin. Meillä on ollut näppimme pelissä niin ideoinnissa, toteutuksessa kuin ylläpidossakin.

Yhteistyö on poikinut paitsi toimivampia digiratkaisuja, myös uudenlaisia ja tehokkaampia toimintamalleja. Yliopiston kanssa huippuunsa hioutuneet ketterät käytännöt onkin otettu käyttöön myös muissa projekteissamme.

Projektejamme

Helsinki.fi-sivuston uudistus

Responsiivinen ja saavutettava helsinki.fi-konsernisivusto on suuri kokonaisuus, jonka uudistimme ensi töiksemme vuonna 2013. Kehitystyö sen kun jatkuu – olemme aktiivisesti työstäneet sivustoa yhä käyttäjäystävällisemmäksi ja ajankohtaisemmaksi jo vuosien ajan.

Tutkimusryhmien sivustot

Rakensimme yliopiston tutkimusryhmien ja tiedekuntien työskentelyä helpottavan kotisivukoneen. Sen avulla yhteisen alustan päälle voidaan luoda helposti ja nopeasti visuaalisesti yhteneväisiä minisivustoja.

Tyyliohjeisto

Toteutimme yliopistolle tyyliohjeiston, jota käytetään useissa yliopiston verkkokehitysprojekteissa yhdenmukaisen ulkoasun takaamiseksi.

Hakupalveluita

Yliopisto halusi keskittää eri portaalinsa ja hakupalvelunsa helsinki.fi-sivuston alle, jotta ne olisivat näppärästi löydettävissä samasta paikasta ja samalla tukisivat yliopiston digibrändin näkyvyyttä. Rakensimme sivustolle koulutusohjelmahaun, asiantuntijahaun sekä Unitube-videopalvelun.

Mitä teimme

“Druidin kehittäjien kanssa työskennellessä tuntuu, että olemme aidosti yhtenäinen tiimi ja pyrimme samaan tavoitteeseen – löytämään yhdessä parhaat ratkaisut ja toteutukset yliopiston ja käyttäjiemme tarpeisiin. Pitkäaikainen kumppanuus auttaa tuntemaan monimutkaisen organisaatiomme ja ennakoimaan riskejä. Druid on luotettava toimittaja, jonka kanssa yhteistyö on aina sujuvaa ja joustavaa. He ovat valmiita jatkuvasti kehittämään prosesseja ja osaamistaan asiakkaansa parhaaksi.”

Paula Durston, digitaalisen viestinnän projektipäällikkö, helsinki.fi:n tuoteomistaja
Muita projekteja

Muita projekteja

  • Urasuunnitteluvalmiuksia ja -vahvuuksia kartoittava kyselysovellus opiskelijoille

  • Sopivan palvelun tutkimustiedon hallinnointiin kartoittava wizard-toiminto tutkimustietopalveluille
  • Tietoset-verkkolehti yliopiston tietotekniikkakeskuksen sisäiseen tiedottamiseen

  • Yliopistolaisten teknologiakonsultointia mm. palvelinympäristön uudistuksessa, palvelinhallinnassa ja järjestelmien käytössä sekä yhteensopivuudessa.
Tulokset