Asiakas: Digi- ja väestötietovirasto
Teknologiat: Drupal

Digi- ja väestötietovirasto

Sisällönhallinnan helppoutta saavutettavasti ja mobiilioptimoidusti

Suomidigi tukee Digi- ja väestötietovirastoa (DVV) lakisääteisessä tehtävässään edistää julkisen sektorin digitalisaatiota. Suomidigi kattaa brändin alla järjestettävät tapahtumat, verkostotyön maakunnissa sekä Suomidigi.fi-verkkopalvelun, joka tarjoaa digitalisaatioprojekteissa toimiville suunnittelijoille, tekijöille ja päättäjille tietoa ja tukea sekä mahdollisuuden osallistua, vaikuttaa ja verkostoitua.

DVV valitsi meidät projektin toteuttajaksi ennen kaikkea ketterän projektinhallintaosaamisemme perusteella. Pystyimme Drupal-tuntemuksemme lisäksi auttamaan projektin vetämisessä. Uusi Suomidigi.fi julkaistiin helmikuussa 2020, jonka jälkeen olemme huolehtineet palvelun ylläpidosta ja jatkokehityksestä.

Lähtökohdat

Tarpeet ja tavoitteet

DVV halusi korvata monet eri verkkosivustonsa yhdellä, yhtenäisellä Suomidigi.fi-palvelulla.

Projektin tavoitteena oli luoda saavutettava, mobiilioptimoitu ja ulkoasultaan moderni verkkopalvelu, joka mahdollistaa helpon sisällönhallinnan ja -tuotannon.

Palvelu päätettiin toteuttaa Drupal-alustalle, joka koettiin kestäväksi valinnaksi. Drupalin katsottiin myös soveltuvan hyvin palvelun asiakaslähtöiseen kehitykseen DVV:n kokonaisketterän mallin mukaisesti.

“Yhteistyö Druidin kanssa oli koko projektin ajan helppoa ja mielekästä. Toteutimme Suomidigi-palvelun Digi- ja väestötietoviraston kokonaisketterän kehittämismallin mukaan iteratiivisesti ja ketterästi. Kehittäjiemme vahva Drupal- ja Scrum-osaaminen tekivät meihin vaikutuksen. Scrumin arvoja vaalittiin, ja ne toteutuivat sprinteissä.

Tekemisessä oli mukana sopivasti kunnianhimoa, huumoria ja “hoidetaan hommat” -asennetta. Työn jälki on laadukasta. Druidilaiset ovat lähestyttäviä, kivoja tyyppejä, ja yhdessä meistä kaikista hankkeen parissa työskentelevistä tuli tiimi. Luotsit luotsaa!”

Pia Korpisaari, tuoteomistaja

Mitä teimme

Ratkaisumme

Rakensimme uuden Suomidigi.fi-verkkopalvelun DVV:n käyttämän designerin ulkoasusuunnitelman pohjalta. Teimme palvelusta saavutettavan ja panostimme erityisesti ylläpitoliittymän toimivuuteen, jotta suuren sisältömassan hallinnointi olisi mahdollisimman helppoa.

Verkkopalvelu tarjoaa runsaasti tukimateriaaleja ja esimerkkejä julkisten palvelujen kehittämisen avuksi sekä digitalisaatioon liittyvät lakikokonaisuudet ymmärrettävässä muodossa.

Rekisteröityneet käyttäjät voivat tuottaa palveluun sisältöjä, kuten
blogikirjoituksia tai tapahtumia, perustaa omia ryhmäsivujaan ja osallistua keskusteluun.

Blogitekstit siirsimme vanhalta WordPress-pohjaiselta Suomidigi.fi-sivustolta uuteen verkkopalveluun. Lisäksi siirsimme palvelun DVV:n pilveen, jotta se noudattaa DVV:n sisäisiä hyviä käytäntöjä.

Tulokset