02.05.2023
Pasi Järnstedt

Drupal tekee virallisesti hyvää – Drupal on saanut Digital Public Good sertifioinnin Digital Public Good Alliancelta. 

Digital Public Good – sertifiointi myönnetään avoimen lähdekoodin ratkaisuille, avoimille tietolähteille, keinoäly-malleille, standardeille tai sisällöille, jotka noudattavat yksityisyyden suojaa, sovellettavia lakeja, parhaita käytäntöjä, eivät aiheuta haittaa ja auttavat saavuttamaan YK:n jäsenmaiden 2015 määrittelemiä Kestävän kehityksen tavoitteita. 

Digital Public Good Alliance (DPGA) on osa ratkaisua yleiseen vaatimukseen köyhyyden lopettamisesta, planeettamme suojelemisesta ja elämänlaadun, sekä mahdollisuuksien kehittämisestä kaikille kaikkialla. Tavoitteena on kiihdyttää kestävän kehityksen tavoitteita matalan ja keskitulon maissa helpottamalla Digital Public Goods sertifioituihin ratkaisuiden löytämistä, kehittämistä, käyttöä ja niihin investoimista.

DPGA ryhmittymä koostuu YK:n organisaatioista, hallituksista, ajatuspajoista, hyväntekijöistä, yksityisen sektorin teknisistä asiantuntijoista ja kansainvälisistä toimeenpanevista organisaatioista. Tällä hetkellä sen hallitukseen kuuluu Saksan kehitysministeriö, Sierra Leonen hallitus, Norjan kehitysyhteistyön toimisto, Intian ohjelmistoalan ajatushautomo, YK:n kehitysohjelma UNDP ja Unicef. 

Takana on määrätietoinen työ

Drupalin perustaja Dries Buytaert on pitkään puhunut avoimen lähdekoodin ohjelmistoprojektien tuovan yhteistä hyvää kaikille, siinä missä julkiset puistotkin. Avoimen lähdekoodin ohjelmistojen pitäisi saada nauttia samaa tunnustusta ja ylläpitoa kuten muukin yhteinen hyvä. Lisäksi avoimen lähdekoodin yhteisö voi ottaa mallia yhteisen hyvän hallinnoinnista.

Drupal yhteisö jakaa yhteisenä arvonaan avoimen Internetin tekemisen paremmaksi, turvallisemmaksi ja osallistavammaksi kaikille. Käyttäjille tulevan suoran hyödyn lisäksi tällä työllä on laajempia vaikutuksia yhteiskunnalle, jotka kestävät vuosikymmeniä.

Druid ja Drupalin vuosikymmen

Druidit ovat tehneet vuosikymmenen yhdessä muiden Drupalistien kanssa kehitystyötä tämän yhteisen hyvän eteen. Me uskomme siihen, että tekemällä saavutettavia, turvallisia ja toimivia verkkopalveluja voimme tehdä maailmasta aina pikkaisen paremman paikan.

Kiitos kaikille asiakkaillemme siitä, että olemme voineet yhdessä olla osa tätä tarinaa ja kirjoittaa seuraavankin osan siitä taiasta, joka vie meitä eteenpäin.

Kirjoittaja

Pasi Järnstedt

Director, Production